Kvindehuset i Aarhus er et mødested og aktivitetscenter for minoritetskvinder. Jeg besøgte dem første gang for fire år siden, hvor de havde lokaler i en tidligere børnehave i Viby. Huset summede også dengang af hygge og snak på mange forskellige sprog.
Nu har kvindehuset fået nye lokaler på N. J. Fjordsgade. De er altså flyttet lige ind midt i byen, tæt ved VUC og de sprogkurser som mange af kvinderne går på. Det har været en stor succes – størstedelen af brugerne “flyttet” med og kommer stadig i huset, og nye er kommet til.
Hver torsdag bliver der lavet mad, og for et (meget beskedent) beløb kan man spise frokost i huset. I dag spiste jeg frokost sammen med mine skønne byrådskolleger Eva Borchorst Mejnertz og Anette Poulsen, og en masse andre søde og snakkende kvinder. Det var lækker mad og gode samtaler. Vi snakkede om alt fra kræsne børn til kvindekamp og social kontrol.
Kvindehuset i Århus Tusind tak for det gode stykke arbejde I laver, og for invitationen. Jeg glæder mig til at komme igen en anden gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *