Dagens handicaprådsmøde blev holdt i generationernes hus på Aarhus Ø. Det er et vildt inspirerende sted.
Her bor ældre mennesker, mennesker med handicap, studerende og børnefamilier. Alle bor enten i bofællesskaber med store fælleskøkkener eller i nabo-fælleskaber med større lejligheder og lidt mindre fællesområde. Vi hørte hvordan det er nemt at samarbejde på tværs af afdelinger, fordi man er i samme hus. Så for eksempel hvis en ældre person har brug for hjælp fra sociale forhold og beskæftigelse, så er de bare lige inde ved siden af.
Derudover er huset fyldt med fællesfaciliteter, for eksempel et kreaværksted, musikrum, en hule, mange store altaner og en masse køkkener og spisepladser. Man får simpelthen lyst til at gå på opdagelse i huset. I generationernes hus er der også en daginstitution, en café, en sundhedsklinik og en multisal med forskellige kulturelle arrangementer.
Generationernes hus er et eksempel på en drøm om hvordan vi skal bo i fremtiden, så alle mulige forskellige mennesker bor side om side, kan hjælpe hinanden og have glæde af hinanden. Vi mødte for eksempel en sød pige med handicap som hver uge spiste aftensmad med en ældre dame som bor i en af plejeboligerne.
Jeg håber vi kommer til at se meget mere af den her slags byggeri i Aarhus i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *