En stor del af vores ferie har vi brugt hjemme i Skødstrup. Den allerstørste fordel ved vores hus fremfor den lejlighed vi havde før, er for mig klart haven – at kunne åbne en dør og så være udenfor, at kunne spise havregrød med brombær man lige har plukket, og lignende.

Vores have er ikke specielt stor, men vi har fyldt den med bærbuske og tre frugttræer🌳🍎🍇🍐, og ladet en stor del stå så vildt som muligt rundt om buske og træer. Vi kan virkelig se hvordan det vilde og blomstrende betyder at vi år for år får flere insekter🦋🐞 og fugle, som nyder vores have lige så meget som os. Ungerne har lavet et insektbad, så insekterne også kan få vand 💦

Den her sommer har vi hver eneste dag plukket frugt, først kirsebær, jordbær og skovjordbær, derefter stikkelsbær, hindbær, jostabær og brombær – hvor vi lige nu plukker omkring 500 g om dagen! Der dukker også alt muligt andet op i haven, fx den her grønne plante med røde bær, som min datter kigger på. Den havde jeg aldrig set før. Google siger den hedder jordbærspinat og er spiselig (men kedelig 😄). Jeg synes den er flot. Og synes den passer perfekt ind i vores vilde have.

I Aarhus kommune er alle vores vejkanter vilde. Det er skønt at der bliver givet plads til naturen på den måde. Jeg håber at også flere virksomheder følger med, så deres store grønne græsplæner kan blive levende enge istedet. Imens nyder jeg min egen lille vilde have. Hvis I har have, er jeres have så spiselig, eller vild, eller hvordan bruger I den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *