“Hvem passer så barnet?” Det blev jeg spurgt om – flere gange – da jeg vendte tilbage på studiet efter seks måneders barsel med vores ældste datter. Hendes far havde forældreorlov det næste halve år, og vores lille datter blev på ingen måde forsømt med en far der var hjemme hele tiden, og en mor med korte dage og en fast fridag hver onsdag. Alligevel blev der ofte stillet spørgsmålstegn til hvordan vi valgte at gøre tingene, blot fordi det ikke var mig, som var hjemme på barsel.
Fire seje Venstre-kvinder har stillet sig frem i Berlingske og fortalt hvordan de er mødre. De har alle valgt at have karriere i langt højere grad end mange andre har, og også end jeg selv har lyst til. Men jeg har kæmpestor respekt for dem, for at de står frem, og står sammen. Spørgsmålene og undren rammer nemlig rigtig mange kvinder, ikke kun dem der vælger at arbejde fire dage om ugen i udlandet.
I nogle familier går mor hjemme, i andre familier er mor meget væk, mens en anden primær omsorgsperson er mere på derhjemme. Vi skal have lov at være mødre på forskellige måder. Vi ved hver især hvad der er godt for vores børn og vores familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *