Sæt beløb på kommunens indkøbs CO2 udledning
Vi foreslår, at Aarhus Kommune skal indføre en intern CO2 afgift, så vi fremover får gjort de klimabelastende varer så dyre, som de rent faktisk er for planeten. På nuværende tidspunkt kan et betonbyggeri godt vinde over et klimavenligt byggeri efter et udbud, fordi pris vægter så højt. Ved at tilføje en CO2 pris på 850 kr pr ton, stigende til 1500 kr pr ton i 2030, vil det klimavenlige byggeri pludselig kunne konkurrere på pris og dermed i højere grad blive det, der bliver valgt.
Aarhus kommune har allerede en indkøbs og udbudspolitik og et tilhørende CSR-bilag som sørger for at prisen ikke er eneste parameter ved indkøb og udbud, men at kvalitet, samfundsansvar, socialt ansvar og klima også vægtes. Men det er ikke nemt at vægte klima højt nok. Vi vil med dette forslag lave en tilføjelse til en i forvejen ambitiøs politik. Med en intern CO2 afgift vil det blive nemmere og mere gennemskueligt at vægte klima lige så højt som pris ved indkøb og udbud.
Vi har taget det fantastiske forarbejde og den konkrete opfordring fra Klimabevægelsen i Danmark og omformet det til et byrådsforslag, som vi med store forventninger har sendt afsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *