Vi har en plan i Aarhus om at blive tilgængelighedsby i 2023. Det blev jeg i dag spurgt ind til af tv2 østjylland, fordi jeg er formand for kommunens tilgængelighedsråd.

Da vi i rådet snakkede om at søge om at blive tilgængelighedsby i 2023, var det hele tiden underforstået at vi kun søger under forudsætning af at vi kan stå på mål for den tilgængelighed der er. Jeg mener ikke vi bør søge den titel, hvis vi har en by som har store mangler i tilgængelighed. Vi har et mål om at lave en så god tilgængelighed at vi på et tidspunkt kan søge om det. Der er vi ikke nu.

Vi skal have nogle systemer som kan samle op når ting ikke virker. Og som kan sørge for at vi gør tingene rigtigt fra start. Et skridt på vejen dertil er tilgængelighedsrådet. Tilgængelighedsrådet er med i store nye projekter og anlæg og i store ændringer af eksisterende anlæg. Rådet skaber kontakt imellem handicaporganisationerne og relevante forvaltninger, så projekter får hjælp af mennesker med handicap, til at tale om hvordan tilgængeligheden er og bliver bedre i hvert af projekterne.

Tilgængeligheden tænkes altså ind fra start, og ikke som en biting senere. For eksempel er rådet med nu hvor Frederiks Alle skal laves om – her har rådet haft repræsentanter med fra start. Jeg tror tilgængelighedsrådets arbejde kan blive rigtig godt. Men vi er kun lige startet, for pga corona er rigtig meget udskudt. Derfor sagde jeg til tv2 Østjylland, at jeg ikke er sikker på vi som by er klar til at søge om den pris i 2023, men vi bliver klar inden længe.

Indlægget kan ses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *