Kun en tredjedel af landets kommunalpolitikere er kvinder – og det er et problem. 

For de mennesker, der i det daglige skal tage beslutninger om vores skoler, daginstitutioner og plejehjem, skal kunne repræsentere de mennesker, der bor i kommunen – og her spiller, køn, etnicitet og alder ind.

For har du ikke har kæmpet med frygten på en mørk gade, med nøglerne i hånden, så er du måske ikke så opmærksom på, hvad belysning betyder for tryghed. 

Hvis du ikke 6 måneder i træk har hevet barnevognen med det nye familiemedlem rundt i byen, er du måske ikke opmærksom på, hvordan byens indretning fejler, når det kommer til tilgængelighed.  

Vi sidder konstant til møder med mænd, og selvom en stor del af dem er gode og engagerede mænd, der vil det bedste – så betyder underrepræsentationen af kvinder i kommunalpolitik, at miljøet er blevet hårdt, og at de kvinder, der stiller sig i front for at skabe forandring, bliver udsat for seksuel chikane og sexisme. 

Det kan vi godt gøre bedre! 

Lad os få stemt kvinder ind i byrådssalene rundt omkring i landet. 

Vær med til at bakke op omkring de modige kvinder, vi ved kommer til at få en lidt mere hård medfart, fordi de er tykke eller ikke passer ind på damebladenes glitrende sider, og fordi vores byer ikke kun er befolket af 50-årige hvide mænd. 

Sæt et kryds ved en kvinde til kommunalvalget tirsdag den 16. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *