Vi havde et rigtig godt valgmøde i Plantorama igår aftes
Vi var fire kandidater: Socialdemokratiets Aase Pedersen, Konservatives Benjamin Tvede og Venstres Gert Bjerregaard foruden mig selv.
Der var virkelig et dejligt stort fremmøde og spørgelystne deltagere. Jeg var heldig at min egen lille familie også var med, selvom den yngste faldt i søvn på sin far undervejs 😅😴
Vi diskuterede byudvikling i Løgten-Skødstrup, grøn energi, trafiksikkerhed og meget andet.
Jeg fortalte blandt andet hvorfor jeg valgte at flytte hjem til Skødstrup, efter ti år i midtbyen. Byens placering tæt ved skov og strand, samt god offentlig transport ind til midtbyen, var hovedårsagen for os. Udover selvfølgelig den vigtigste grund – mormor og morfar i gåafstand.
Jeg havde også fokus på politik som ikke direkte handler om 8541, men som er vigtigt for hele kommunen. Mine primære fokusområder er børnene og den planet de skal overtage efter os.
Jeg har stort fokus på bedre velfærd, fordi vi har en velfærd som langsomt, men støt og roligt, er blevet forringet i mange år. Det går for stærkt på gangene på plejehjemmet, der er for kort tid til at drikke kaffe med den ældre, og høre hvordan hun egentlig har det.
Og på børneområdet er der behov for bedre normeringer, flere pædagoger, færre elever i klasserne, kortere skoledage og sikre skoleveje.
Og så skal vi have institutioner tæt på hvor folk bor. Selvom der er en god institution i Skæring, er det helt naturligt, at man gerne have sit barn passet i Skødstrup når man bor i Skødstrup og barnet senere skal gå på Skødstrup Skole. SF arbejder konkret på at gøre det lettere at lave nye lokale dagtilbud tidligere, så vi ikke venter til boligerne er bygget, men er på forkant med nye institutionspladser.
Vi betaler en meget lav kommuneskat – kun to kommuner i Jylland har en lavere skat. Og kun én kommune i landet har lavere serviceudgifter pr borger end os – det kan mærkes. Det er vigtigt med en bedre velfærd.
Men jeg har også stort fokus på, at vi står midt i en klimakrise, som ofte ikke bliver taget alvorligt nok. Vores forbrug skal omlægges i en mere miljø- og klimavenlig retning. Vi skal omstille til grøn energi inden 2030, vi skal have mange flere til at tage cyklen i stedet for bilen og vi skal måske også gøre det nemmere at arbejde hjemme, så man ikke behøver tage bilen så ofte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *